UPS: jouw beste vriend als de stroom uitvalt

Erik op 8 mei 2017 | 2 minuten leestijd
Een UPS is voor steeds meer plekken onmisbaar. Deze back-up systemen van de noodstroomvoorzieningen, die veelal gebruikt worden in datacentra, ziekenhuizen en luchthavens, moeten betrouwbaar zijn en zorgen voor een constante stoomtoevoer ook als de stroom is uitgevallen.

Eaton Connected heeft een nieuw geïntegreerd systeem waarin UPS en energiedistributiesamenkomen. Het nieuw product van het bedrijf moet bijdragen aan een veilig, snel, flexibel en getest systeem dat als totaaloplossing dient. “Voor een veilige en betrouwbare netwerkomgeving is een back-up stroominstallatie niet alleen afhankelijk van de UPS zelf, maar ook van een inkomende voedingslijn, een onderhoudsbypass en uitgaande voedingslijnen”, legt Eaton de noodzakelijkheid van een UPS uit. “Deze zijn essentieel voor het betrouwbaar en veilig functioneren van de UPS back-up en om de energievoorziening voor de kritische belastingen te garanderen.”

Door al deze componenten in één uitgebalanceerde oplossing samen te brengen ontstaat volgens de fabrikant een veilig en compleet systeem. “Voorheen betekende het configureren van een energiedistributiesysteem altijd dat de UPS-en schakel- en verdeelapparatuur moesten worden bepaald, geïnstalleerd en aangesloten. Verder moesten middelen en geld worden ingezet om zwakke plekken of mogelijke interoperabiliteitsproblemen te verhelpen.”

Testen

Zo wordt vastgesteld of ze veilig en betrouwbaar werken en voldoende bestand zijn tegen veeleisende kortsluitingsomstandigheden. Bovendien zijn deze systemen in samenhang getest, elektrisch en mechanisch, om te verzekeren dat het echt volledige Connected-oplossingen zijn. De onderhoudsbypass, terugschakelingsbeveiliging, vooraf bepaalde overstroominstellingen en Hotsync-technologie zorgen voor maximale beschikbaarheid.

Snelheid geboden

De huidige gebruikers zijn volgens Eaton geholpen met snelheid. Hoe sneller de klappen worden opgevangen, hoe beter het is. “Eaton Connected komt hier tijdens de ontwerp- én de installatiefase aan tegemoet door de modulariteit en schaalbaarheid van de producten en de beproefde interoperabiliteit van de componenten.” Het opzetten van de nieuwe ups is zodoende eenvoudig. 

Gerelateerde artikelen