Universele Solar Kabel- en Leidingdoorvoer van Ubbink

Erik op 25 mei 2020 | 2 minuten leestijd
Ubbink introduceert een universele dakdoorvoer voor de bekabeling van zonnepanelen. De Solar Kabel- en Leidingdoorvoer is volledig lucht- en waterdicht is en uitgerust met twee aparte doorvoerbuizen voor de plus en min kabel. Kortsluiting en storingen zijn daarmee verleden tijd.

Met deze nieuwe oplossing komt de producent tegemoet aan de belangrijkste wensen ten aanzien van storingsvrije dakaansluitingen. De Solar Kabel- en Leidingdoorvoer universeel 15°-55° voorkomt namelijk niet alleen storingen, maar is tevens geschikt voor alle gangbare hellende daken en dakpakkettypes en voorziet in een optimale plaatsingsvrijheid.

De leidingdoorvoer voor het hellende dak verzorgt een veilige, lucht- en waterdichte aansluiting voor en door uw dakpakket. Door het universele design is de doorvoer te installeren op alle gangbare dakpakkettypes (EPS elementen, traditionele opbouw met folie etc.) en sluit de doorvoer perfect aan bij de Solar In- en Opdakmontagesystemen uit het Solar programma. Het lage design blijft onder de hoogte van de panlat, waardoor er een optimale plaatsingsvrijheid is.

Om de plus- en min-kabels separaat door de constructie te voeren zijn er in de set twee doorvoerbuizen aanwezig. De NPR adviseert om de plus en min bekabeling van A tot Z in separate kabelmanagementsytemen te plaatsen. Indien u dit advies wilt volgen zult u voor beide kabelmanagementsystemen een doorvoerset moeten toepassen.

Gerelateerde artikelen