Uitbreiding programma vlinderkleppen oplossing voor waterbehandeling

Erik op 23 oktober 2017 | 2 minuten leestijd
Wanneer er grote hoeveelheden water moeten worden getransporteerd of wanneer een installatie veilig moet worden afgesloten, is een vlinderklep onmisbaar. Een dubbel-excentrische vlinderkleppen, die KSB op de markt brengt, kan hierbij helpen. Het bedrijf heeft het bestaande programma vlinderkleppen uitgebreid.

De serie Aporis, die over een zachte dichting (elastomeer) beschikt, is inzetbaar bij installaties voor watertransport, voor waterbehandeling en grote industriële koelcircuits. Qua materialen voor de klepbladen en het huis is gekozen voor epoxy gecoat EN-GJS-400-15. Daarbij wordt het klepblad in positie gehouden door twee roestvrijstalen assen. “De krachtoverbrenging van de aandrijfas naar het klepblad wordt gerealiseerd door een spieverbinding”, omschrijft het bedrijf het product. De assen komen niet in aanraking met het medium omdat deze omgeven zijn met afdichtende beschermhulzen. “Samen met de roestvrijstaal versterkte PTFE lagerbussen zorgt dit voor een lang, storingsvrij bedrijf.” Ook installatie die drinkwater behandelen kunnen gebruik maken van het nieuwe product. Deze zijn toegelaten voor DVGW, WRAS en ACS. “Dankzij de genormaliseerde aandrijfflens volgens ISO 5211 staat een breed spectrum aan handbediende, elektrische en pneumatische alsmede hydraulische aandrijvingen ter beschikking.”

Afmetingen

De bouwlengten zijn afgestemd met de EN 558/ISO 5752 serie 14 voorgeschreven afmetingen. “De nominale diameters variëren van DN 300 tot DN 2000 en de maximaal toelaatbare bedrijfsdruk bedraagt 16 bar. De standaard temperatuur van het medium dient tussen 0 en 85 °C te liggen”, legt KSB hun keuzes uit. 

Gerelateerde artikelen