Uitbreiding assortiment draagt bij aan betere ventilatie

Jouw klant wil graag een goed werkend ventilatiesysteem dat ook nog eens stil is. Dat klinkt als veeleisend, maar dat is het zeker niet. Renson biedt deze optie. Het bedrijf vindt dat zo´n ventilatiesysteem is gebaat bij een professionele totaalinstallatie met kwalitatieve onderdelen. Om die reden wordt hun assortiment uitgebreid met zeven nieuwe onderdelen die binnen het Renson Easyflex ventilatiekanalenpakket vallen.

Renson voorziet raamverluchtingen, ventilatie-unit, extractieroosters en dakdoorvoeren ook in eigen Easyflex-luchtkanalen. Zo zijn de plat ovalen ventilatiekanalen geschikt voor alle inbouwsituaties. “De kunststof (polyethyleen) Easyflex-kanalen vallen op door hun platte vorm. Die zorgt niet alleen voor een optimale verdeling van de druklasten bij het inwerken in chape of beton, maar maakt vooral dat je die zelfs bij beperkte inbouwdieptes – de kanalen zijn amper 64 mm hoog – makkelijk kwijt kan in ondervloer, valse muren of plafonds.” Het product heeft een geribde buitenkant die voor bijdraagt aan de sterkte van de kanalen. De binnenkant, die glad is, zorgt voor een lage drukval en meer hygiëne omdat het ophoping van stof en bacteriehaarden voorkomt.  

Uitbreiding assortiment

Renson komt met plug&play onderdelen: “Bocht-, verloop- en koppelstukken, ventielaansluitingen, ronde stijgleidingen, snelsluitingen en overzetbeugels.” Naast de kanalen was er veel onderdelen beschikbaar voor een complete installatie. “Daar komen nu nog zeven nieuwe stukken bij om in alle omstandigheden nog makkelijker aan de slag te kunnen.”

Renson komt met de volgende uitbreidingen: 

  1. Flexibel koppelstuk: een 350 mm lang flexibel luchtkanaal voor horizontale en verticale bochten tot 90°.
  2. Metalen overzetbeugel: kan zowel dienen als bevestigingsbeugel als snelkoppeling, terwijl de inbouwdiepte behouden blijft.
  3. Y-stuk: voor de overgang van 1 naar 2 plat ovalen luchtkanalen om 2 ruimtes – in combinatie met regelbare roosterbases voor de aparte afregeling van de debieten – te bereiken met 1 hoofdkanaal.
  4. Recht dubbel verloopstuk: om van 2 plat ovalen kanalen over te gaan naar een rond luchtkanaal (diameter 125mm) in ruimtes met een extractiedebiet van meer dan 50m³/h. Dit verloopstuk kan ook als overgang dienen tussen plat ovalen kanalen en ronde stijgleidingen.
  5. Verdeelbox recht 160mm: hierop kunnen rechtstreeks tot 6 plat ovalen leidingen aangesloten worden, in combinatie met een rechte hoofdaansluiting met diameter 160mm.
  6. Verdeelbox haaks 160mm: idem, maar met haakse hoofdaansluiting.
  7. Verdeelbox 8 aansluitingen: 2 toevoer- en 6 afvoerleidingen aangesloten op deze (centraal geplaatste) verdeelbox voorkomt dat je rechtstreeks op de hoofdleiding moet koppelen.

Gerelateerde artikelen