Ubbink gaat strijd aan met koolmonoxide

Koolmonoxidevergiftiging krijgt steeds meer aandacht en zeker met de aankomende verkiezingen wordt de nadruk gelegd op de gevaren voor het reuk- en kleurloze gas. Het is dan ook niet verwonderlijk dat nagenoeg alle ketelfabrikanten dit jaar zowel concentrische als parallelle uitvoeringen van hun toestellen af-fabriek beschikbaar hebben gemaakt. Steeds meer installateurs geven, volgens Ubbink, de voorkeur aan concentrisch.

Ubbink speelt graag in op de gevaren die koolstofmonoxide met zich mee kan brengt. “Ubbink was vorig jaar al klaar voor concentrisch en lanceerde het failsafe en foolproof programma UbiFit Concentrisch Push-Fit in combinatie met beugelprogramma,” laat de fabrikant weten.

Gemakkelijke installatie

Het inkorten, afschuinen en afbramen van de verlengstukken, die concentrisch zijn, is door de kunststof binnenbuis gemakkelijk uit de buitenbuis te halen, gaat de fabrikant verder. “Ook de montage is simpel, doordat u de lichtgewicht onderdelen kunt koppelen zonder het gebruik van glijmiddel of water. Met het push-fit systeem klikt u de onderdelen snel in elkaar. UbiFit Concentrisch Push-Fit is voorzien van afstandhouders en een geleidingsring aan de bovenzijde, zodat de insteek altijd correct is.” Het systeem is gemaakt van hoogwaardig kunststof en daardoor minder gevoelig voor schade en bovendien uitzetting en krimpbestendig. Voor het veilig beugelen van concentrische leidingen en dakdoorvoeren biedt Ubbink muurbeugels en dakbeschotbeugels.

UbiFit Push-Fit

UbiFit Concentrisch Push-Fit biedt ook een fraai afgewerkte installatie, doordat er slechts één leiding tussen de ketel en de dak- of muurdoorvoer loopt.

Gerelateerde artikelen