Tussenstuk moet legionella voorkomen

Erik op 22 februari 2017 | 2 minuten leestijd
Legionella kan, zeker bij warm weer, voor problemen zorgen. De bacterie kan leiden tot de veteranen ziekte en het bestrijden van legionella is daarom noodzakelijk. De bacterie broedt vooral in stilstaand water bijvoorbeeld in doucheslangen of hulpstukken. Gymzalen of zwembaden zijn ideaal voor legionella.

Om de doucheslang schoon te houden en legionella geen kans te geven, moet de Areoflex van Sanicus uitkomst bieden. Het tussenstuk onder de douche wordt automatisch geopend na het douchen en het resterende water in de douche slang kan zo volledig uitlekken. Op hetzelfde moment wordt de buis door de open afsluiter geventileerd, laat het water eruit en droogt dus sneller.

Meer flexibiliteit 

Als extra voordeel biedt de Areoflex meer bewegingsvrijheid voor de gebruiker. “De zeer soepel lopende draaibare connector, in combinatie met de horizontale aansluiting van de doucheslang verbetert het comfort en de bewegingsvrijheid van de gebruiker én houdt gelijk de doucheslang schoon,” legt de leverancier verder uit.

Precieze waterhoeveelheid

De Areoflex kan ook worden voorzien van een volumeregelaar, waarbij het water bijvoorbeeld precies 10 liter per minuut doorstroomt, onafhankelijk van de waterdruk.

Gerelateerde artikelen