Tot 80% sneller installeren met all-in-one ATS voor Critical Power toepassingen

Erik op 13 juni 2018 | 3 minuten leestijd
ABB heeft met de TruONE een noviteit op de markt gebracht. Deze all-in-one Automatic Transfer Switch (ATS) zorgt voor betrouwbaar en razendsnel schakelen naar noodstroomvoorziening in kritische omgevingen. De ABB TruONE is de eerste automatische omschakelaar waarin alle benodigde sensoren en controllers zijn samengebracht. Hierdoor wordt de installatietijd met 80% verkort.

Met TruONE introduceert ABB een volledig nieuwe, automatische omschakelaar met connectiviteits- en monitoringfuncties voor Critical Power toepassingen. De ABB TruONE automatische omschakelaar is voorzien van ingebouwde sensoren, controllers en connectiviteit. Giampiero Frisio, managing director van ABB’s divisie Protection & Connection, zegt dat de wereld van automatische omschakelaars hier op heeft gewacht: “De volledig nieuwe TruONE integreert als eerste alles wat nodig is voor Critical Power toepassingen in één geïntegreerde module. De omschakelaar overtreft de industriële eisen en garandeert de betrouwbare levering van (nood)stroom.”

Sneller, eenvoudiger en betrouwbaarder

In Critical Power toepassingen worden automatische omschakelaars ingezet om stroomuitval te detecteren en automatisch over te schakelen op een noodstroomgenerator. Vaak is een automatische omschakelaar een complexe installatie met verschillende sensoren, controllers, schakelaars en operator interfaces die onderling zijn bekabeld. Door alles onder te brengen in één module, inclusief een geïntegreerde controller met afneembaar gebruikersinterface (HMI) zorgt TruONE ervoor dat het installeren van automatische omschakelaars sneller, eenvoudiger en betrouwbaarder verloopt.

Snelle installatie en onderhoud

De TruONE automatische omschakelaar laat zich eenvoudig installeren. Het ontwerp van TruONE reduceert het aantal benodigde verbindingen en bedrading: er kan met één kabel en standaard-behuizingen worden volstaan. Ergonomische studies hebben aangetoond dat de installatie hiermee tot 80% sneller verloopt. De tijd en kosten voor bekabeling en inbedrijfstelling worden zelfs met max. 90% gereduceerd. Bovendien zorgt het voor een optimaal betrouwbare en snelle schakeling (binnen 40 msec.). TruONE maakt het mogelijk om in bedrijf onderhoud te plegen, handmatig te schakelen en biedt tevens voorspellende functies voor onderhoud. De eigen status van de omschakelaar wordt voortdurend gemonitord evenals de omgeving door middel van temperatuurbewaking. Hierdoor is een betrouwbare omschakeling gegarandeerd op het moment dat moet worden teruggevallen op noodstroom.

Veilig werken

Het alles-in-een ontwerp van de TruONE wordt af-fabriek geassembleerd geleverd en volledig getest volgens ABB’s strenge kwaliteitsstandaarden. De veiligheid tijdens handmatige bediening is zelfs in belaste toestand verbeterd dankzij de handgreep die verhoogd op het schakelaar-frame is gemonteerd. TruONE onderscheidt zich verder door de afneembare HMI die volledig gescheiden is van stroomvoerende delen. Gevaarlijke netspanning hoeft daarom niet langer aan de deur te worden bevestigd waardoor de veiligheid voor bedienend personeel aanzienlijk verbetert.

Gerelateerde artikelen