Topdesigner ontwerpen bijzondere kranen

Erik op 9 mei 2016 | 1 minuut leestijd
Een saaie kraan in je keuken of badkamer is niet meer nodig. Als het aan designersbedrijf Axor ligt, dat samenwerkt met sanitairbedrijf HansGrohe, is dat binnenkort verleden tijd. Enkele topdesigners ontwierpen in opdracht van Axor bijzondere kranen.

De kranen zijn niet alleen uniek vanwege hun vormen, maar ook om de materiaalkeuze. Zo ontwierp de Duitse industrieel designer Werner Aisslinger een kraan gemaakt van onder meer klei.

Nieuwe dimensie

In een persbericht schrijft het bedrijf: “Axor nodigde gerenommeerde architecten en designers uit tot een dialoog over de betekenis van water in de woonruimte van morgen. De conceptuele kranen zijn ontwikkeld door Jean Marie Massaud, FRONT, Werner Aisslinger, David Adjaye en het Deens/Italiaanse designduo GamFratesi. De basis vormde de innovatieve technologie van de Axor U-base.” Voor HansGrohe was het een goed moment om te kijken naar de mogelijkheden die er bestaan op het gebied van sanitair. “Deze universele kraanbasis biedt het designermerk van Hansgrohe een geheel nieuwe dimensie op het gebied van individuele vormgeving en nieuwe mogelijkheden voor de interieurarchitectuur.”

Gerelateerde artikelen