Toilet checkt jouw gezondheid

Erik op 31 maart 2017 | 2 minuten leestijd
Onze urine zegt veel over onze gezondheid. Maar niet iedereen bekijkt dit nauwkeurig bij een bezoek aan het toilet. Duravit komt daarom met de BioTracer. Een toilet dat elke keer een update geeft door de urine te scannen.

Retificatie: in dit artikel stond eerder onterecht vermeld dat de BioTracer van Duravit ook ontlasting kon scannen. Dat was onjuiste informatie. De Biotracer test alleen urine. Onze excuses voor deze verwarring. 

De urine wordt getest op tien bestanddelen waar onder bloed, glucose, urobilinogeen, leukocyten, pH-waarde, , ketonen, proteïnen, bilirubine en nitriet. Het plasje wordt opgevangen in een aparte reservoir en vervolgens getest door middel van een teststrip. De gebruiker krijgt de resultaten getoond via een app die met een wachtwoord wordt beveiligd. Pas wanneer de app wordt geopend, wordt de urine gecheckt en de resultaten via bluetooth verstuurd.

Hygiëne

Om het reservoir schoon te houden, wordt deze na elke test gereinigd met een schoonmaakmiddel dat zich al in het toilet bevindt.

Momenteel is het nieuwe product van Duravit nog niet verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Bij onze Oosterburen staat het toilet al wel in de schappen. Wie interesse heeft in deze noviteit mag wel diep in de buidel tasten, want het toilet komt met een prijskaartje van rond de 6000 euro. 

Gerelateerde artikelen