Tijdloze sanitairtrends wenselijk in woonwereld

Erik op 11 december 2017 | 2 minuten leestijd
Trends komen en gaan. De woonwereld is daarom een goede indicator om te bepalen welke trends geen eendagsvlieg zijn. Wanneer jouw klant kiest voor een design, is dat namelijk vaak voor meerdere jaren. De Soft-Edge vormtaal van Viega is ontwikkeld om een langere periode mee te gaan en is zo veel mogelijk tijdloos gemaakt.

De sanitairlijn voor in de badkamer heeft eigenschappen die volgens de ontwikkelaar het hedendaagse badkamerontwerp karakteriseren. Veel binnenhuisarchitecten kiezen zodoende bewust voor de kleur wit.

Soft-Edge design

Viega: “Het ontwerp ontleent haar charme en kracht ook aan de vloeiende vormen met zacht-geometrische contouren.” Volgens de fabrikant is het Soft-Edge design in alle woonomgevingen een actueel thema. “Niet alleen in meubels, stoelen, banken en verlichting, maar ook in hifi-installaties en smartphones is deze trend duidelijk zichtbaar” Met enkele andere elementen, zoals houten accessoires en planten, komt de ruimtelijkheid duidelijker naar voren. “Het sluit nauw aan op de al langer dominerende trend naar minimalisme en vormt tegelijkertijd de overgang naar lichtere, zachtere vormen die bepalend zijn voor de toekomst.”

More 105

Viega heeft de trend geïnterpreteerd in de wc-bedieningsplatenserie Visign for More 105. Hierbij hebben ze samengewerkt met het ontwerpbureau Artefakt design. “Kenmerkend voor de nieuwe wc-bedieningsplaat Visign for More 105 zijn de afgeronde hoeken, de hoogwaardige materialen en het opmerkelijke en fraaie designelement in de vorm van een ingefreesde gleuf”, legt Viega het nieuwe product uit. Zij hebben hierbij bewust gekozen voor het gebruik van glas en aluminium vanwege de kwaliteit en de hygiëne.

Combinaties mogelijk

De Visign for More 105 is te combineren met andere sanitaire producten van de producent. Voorbeeld hiervan is de grote inloopdouche met een douchegoot met rooster van mat roestvast staal.

 

 

Gerelateerde artikelen