Tijd is geld, ook bij het labelen van kabels

Erik op 22 november 2017 | 2 minuten leestijd
Per geïdentificeerde kabel tien seconden besparen, levert installateurs aan het einde van de rit een behoorlijke tijdsbesparing op. Met de nieuwe Wraptor A6500 printer-applicator van Brady moet het kunnen, is het vertrouwen dat de ontwikkelaars hebben uitgesproken.

De productie-output kan volgens Brady sterk worden verbeterd door wikkellabels in vijf minuten te kunnen identificeren. De Wraptor print de labels automatisch. “Dit toestel identificeert kabels in 5 seconden en neemt niet alleen de noodzaak weg om labels vooraf te printen, maar ook de tijd die u spendeert om ze handmatig aan te brengen.” Met de Wraptor A6500 worden productiekosten onder controle gehouden en wordt de kwaliteit van de identificatie verbeterd doordat de labels automatisch worden geprint en aangebracht.

Hoe werk het? 

De technologie, die door de Wraptor wordt toegepast, maakt 300 dpi-prints voor onder andere logo’s, barcodes en schema’s. Deze worden stevig rond de draden gewikkeld waarbij luchtbellen of plooien zo veel mogelijk worden voorkomen. Het product is in staat om, zonder aanpassingen, kabels met een diameter tussen de 1,52 15,24 millimeter te identificeren. De labels hebben een breedte tot 50,8 millimeter en de lengte is variërend tussen de 19,05 en 76,20 millimeter. 

Eenvoudige bediening

De bediening moet natuurlijk eenvoudig zijn, want anders wordt de tijdsbesparing al snel te niet gedaan. “Zijn kleurentouchscreen en moderne gebruikersinterface zorgen er verder voor dat de Wraptor bijzonder gebruiksvriendelijk is, terwijl de USB-poorten en de ethernet-aansluiting de Wraptor makkelijk te implementeren maken in verschillende productie-omgevingen.” Wanneer de installateur ook gebruik maakt van de Brady Workstation-apps wordt de efficiënte van de innovatie nog hoger, laat Brady weten. Ook omdat er een combinatie kan worden gemaakt met de snij- en stripmachines van Schleuniger.

Lees hier meer over de Wraptor van Brady.

Gerelateerde artikelen