Tier 2 vraagt meer van verwarmingsapparatuur

Erik op 13 september 2017 | 2 minuten leestijd
Tier 2 gaat vanaf eind september van kracht. Deze eisen waaraan warmtepompen en andere verwarmingsapparatuur moeten voldoen, vervangt andere normen. Werk aan de winkel voor producenten en leveranciers om hun producten te laten voldoen aan Tier 2.

De aanscherping van de eisen is een gevolg van het klimaatakkoord. Om de doelstellingen te halen, heeft de Europese Unie speciale regelgeving. Het energieverbruik van gebouwen moet namelijk omlaag. Energie kan worden bespaard door middel van verlichting, verwarmd water, IT en HVAC. De nieuwe regelgeving is bekend geworden onder de naam: Ecodesign.

Wil je meer informatie over de producten van Carrier? Bekijk de profielpagina.

Producten aanpassen aan nieuwe eisen

Om in te spelen op de vernieuwde eisen, heeft Carrier de warmtepompen zo ontworpen dat deze voldoen aan de regelgeving die op 26 september van kracht gaat. De fabrikant heeft nieuwe technieken ontwikkeld, zoals het Free-defrost principe bij luchtgekoelde warmtepompen waarbij bij het ontdooien van de buitenbatterij zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de omgevingslucht om energie te besparen. “Gebouwen zijn de grootste energieverbruikers, waarbij HVAC systemen met 37% het grootste deel van het energieverbruik voor hun rekening nemen”, is Carrier van mening. “Des te belangrijker is het om gebruikers energiezuinige oplossingen te bieden.” Carrier wil daarom voorop lopen. “Voldoen aan Ecodesign is een stap naar een beter klimaat.”

 

Gerelateerde artikelen