Tesla kondigt nieuwe zonnepanelen aan

Erik op 14 april 2017 | 2 minuten leestijd
Tesla komt met nieuwe zonnepanelen. De panelen worden in samenwerking met Panasonic ontwikkeld en zullen vanaf de zomer worden geproduceerd. Dat meldt de website Electrek.

Voorheen richtte Tesla zich voornamelijk op het ontwikkelen van een zonnedak. Die noviteit wordt spoedig gelanceerd. De eerste bestellingen worden deze maand verwacht. Daarbij is het belangrijk hoe de panelen er uit zien. Zo vindt de ontwikkelaar het belangrijk dat er geen montagemateriaal zichtbaar mag zien waardoor de panelen veelal opgaan in de achtergrond zoals, in veel gevallen, een dak. Hoeveel de panelen daadwerkelijk opleveren, is nog niet bekend. Wel geeft Tesla aan dat de panelen een betere efficiëntie hebben dan de meeste panelen die nu op de markt te verkrijgen zijn.

Eigen gebruik

Volgens Electrek zullen de nieuwe panelen alleen geworden gebruikt door Tesla zelf. De installateurs en consumenten zullen er daarom geen gebruik van kunnen maken. Tesla richt zich steeds meer op duurzame energie en elektrisch rijden.

SolarCity

De nieuwe panelen zullen worden gebruikt voor het nieuwe project SolarCity. Dit bedrijf werd door Tesla opgenomen. Het project waar nu aan wordt gewerkt, zullen gebruik maken van de panelen die Panasonic maken. 

Foto: Shutterstock 

Gerelateerde artikelen