​Tesla investeert flink in onderzoek naar betere accu’s

Erik op 13 oktober 2015 | 2 minuten leestijd
Tesla, fabrikant van elektrische auto’s en thuisaccu’s, gaat investeren in wetenschappelijk onderzoek naar betere en duurzamere accu’s. De autofabrikant doet dit in samenwerking met de Universiteit van Nevada. Het onderzoek moet leiden tot verbeteringen in het productieproces en recyclebare accu’s.

Dat Tesla hierin samenwerkt met de Universiteit van Nevada is niet verassend. Tesla bouwt namelijk haar eerste fabriek voor de productie van accu’s in deze Amerikaanse staat. De komende twintig jaar investeert Tesla 5 miljard dollar in de immense fabriek en biedt werk voor 6.500 mensen.

In ruil daarvoor biedt Nevada belastingkortingen die kunnen oplopen tot 1,3 miljard dollar. Hierbij werd wel de eis gesteld dat Tesla investeert in wetenschap en ontwikkeling in de staat.

Fabriek

De enorme fabriek die Tesla in Nevada gaat realiseren, moet ervoor zorgen dat de productiekosten van accu’s drastisch dalen. Tesla verwacht dat de productiekosten voor thuisaccu’s en accu’s voor elektrische auto’s gehalveerd kunnen worden.

Onderzoek

Het onderzoek van de Universiteit van Nevada richt zich op materiaalonderzoek, industriële waterzuiveringsprocessen, productieverbeteringen en kansen voor recycling.

Gerelateerde artikelen