​Tapwatermeting makkelijker in digitale wereld

Erik op 12 juli 2016 | 2 minuten leestijd
Een meting van tapwaterhoeveelheid en -temperatuur kan nu ook digitaal. Bij een controle en het afstellen van een warmwatertoestel is het nodig de hoeveelheid water en de temperatuur te meten bij een tappunt. Ook het bepalen van de capaciteit van door gas of elektriciteit verzorgde warmwatertoestellen gebeurt op deze manier. Om dit zo nauwkeurig te doen is een digitale meting efficiënt.

“De FlowTemp®ST maakt gebruik van unieke meettechnologie, waarmee deze handeling snel, gemakkelijk en nauwkeurig kan worden verricht en de meetresultaten digitaal worden geregistreerd”, meldt de producent. Het apparaat wordt onder een kraan geplaatst en het water stroomt er door heen. “Het toestel maakt met de nieuwste Bluetooth® Smart technologie draadloos contact met een smartphone of tablet. De meetwaarden en de berekende capaciteit worden hierop weergegeven.”

Legionella

De FlowTemp®ST is toepasbaar voor legionellapreventie waarbij het drinkwatersysteem gedurende een bepaalde tijd wordt doorgespoeld met water van een bepaalde (hoge) temperatuur. “De compacte FlowTemp®ST meet gelijktijdig de tapwaterhoeveelheid (l/min) en de tapwatertemperatuur (°C), snel en nauwkeurig. Hierdoor kunnen niet alleen warmwatertoestellen, maar ook watermeters worden gecheckt. Omslachtig gebruik van glasthermometers of soortgelijk gereedschap is voorbij.”


Gerelateerde artikelen