Systeem op zonne-energie produceert drinkwater

Erik op 13 juni 2017 | 2 minuten leestijd
Drinkwater is schaars. Dat gaat in mindere mate op voor ons in Nederland, maar in de wereld zijn er veel gebieden die kampen met enorme te korten. Zero Mass, een Amerikaanse start-up, kan met een nieuw systeem schoon drinkwater produceren uit damp in de lucht. Hun product werd onlangs gepresenteerd en is al geïmplementeerd in de stad Los Angeles dat in de staat California ligt. Een gebied in de Verenigde Staten dat met enorme droogte kampt.

Het systeem dat door Zero Mass is ontwikkeld, bestaat uit een zonnepaneel. Dit paneel is gekoppeld aan een installatie dat het water zuivert en op die manier water creëert dat drinkbaar is. Het water wordt door Source, zoals het systeem is genoemd, opgevangen door middel van een spoort spons dat het water uit de lucht opvangt. De energie die het paneel opwekt, wordt gebruikt om het water uit de spons te halen. Daarnaast wordt het water verdampt om er op die manier zuiver water van te maken. Nadat het systeem magnesium en calcium aan het water heeft toegevoegd, is het klaar om te worden gedronken. Het zonnepaneel is uitgevoerd met een batterij dat er voor zorgt dat om in dagen dat er minder zonne-energie wordt opgewekt, een garantie is van drinkwater.

Het systeem is speciaal ontwikkeld voor droge gebieden of plekken waar een goed werkende waterinfrastructuur ontbreekt. Naar schatting gaat het systeem rond de 3000 Amerikaanse Dollar kosten en kan het twee tot vijf liter drinkwater per dag produceren. 

Gerelateerde artikelen