Subsidiegeld helpt ondernemers bij duurzame investeringen

Erik op 5 september 2017 | 2 minuten leestijd
Nu de installatiebranche weer in de lift zit en er meer omzet wordt behaald, is het voor ondernemers interessant om te kijken naar investeringen. Milieuvriendelijke technieken zijn daarbij een interessante optie, maar zijn ook duur. De overheid wil ondernemers graag aanmoedigen om te investeren in duurzame oplossingen en biedt subsidiegeld aan.

De subsidiemogelijkheden, Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil), geven ondernemers voordelen. Zo geeft de MIA-regeling de mogelijkheid om 13,5 procent van het investeringsbedrag af te trekken van de fiscale winst. Minder belasting betalen dus bovenop de standaard investeringsaftrek. De Vamil-regeling stelt ondernemers in staat om 75 procent van de investeringen op een willekeurig moment af te schrijven. Een combinatie van de regelingen is eveneens een optie.

Lijst met producten

Via een speciale lijst kan worden bekeken of een product in aanmerking komt voor subsidiegeld. Verschillende bedrijven, waaronder Remeha, hebben producten op de markt gebracht die in aanmerking komen voor de subsidie. “In ons productassortiment voldoen de Quinta Ace, de Quinta Pro en de GAS 220 Ace aan deze MIAVamil-regeling”, laat Remeha weten.

Meer weten over de producten van Remeha? Bekijk de profielpagina

Geld in kas

De pot met subsidiegeld is gevuld met 97 miljoen euro voor de MIA-regeling en 40 miljoen voor Vamil. Mochten de potten leeg raken, kan de overheid er voor kiezen om beide regelingen te beperken of buiten toepassingen te stellen. Dit is sinds 2008 niet meer voorgekomen. De overheid heeft een infographic gemaakt om de regelingen duidelijker uit te leggen en twijfelaars over de streep te trekken. “Alle Nederlandse ondernemers die inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen kunnen gebruik maken van de MIAVamil. MIA en/of Vamil vraagt u aan via MijnRVO.nl.”

Gerelateerde artikelen