Stuur je radiator aan vanaf je mobiel

Erik op 22 september 2016 | 2 minuten leestijd
​Een slimme thermostaat is steeds gebruikelijker, maar de slimme radiatorkraan die rechtstreeks de radiator bestuurt, is in opkomst. Eén van de fabrikanten van deze slimme radiatorknoppen is Netatmo. Met hun product is de temperatuur per ruimte in te stellen.

Netatmo schrijft over het product: “Bedien uw huis centraal vanaf uw smartphone. Per ruimte de temperatuur instellen, vanuit uw bed of vanaf waar ook ter wereld. Stel de verwarming in voor uw thuiskomst van vakantie.” De gebruikers kunnen instellen dat ’s nachts alleen de slaapkamer wordt verwarmd terwijl de temperatuur in de andere vertrekken een stuk lager is. Energie besparen en Co2-reductie is het achterliggende doel van het nieuwe product: “Bespaar 37% op uw energieverbruik en verklein uw ecologische voetafdruk.”

Raam open, verwarming uit

Mocht de zon gaan schijnen waardoor het warmer wordt in het huis, dan wordt dat gedetecteerd door de intelligente radiatorkraan. De Netatmo Intelligente Radiatorkraan analyseert de omgeving realtime en stemt de verwarming in de ruimte af op de hoeveelheid zon en het gebruik van de ruimte.” Ook kan er worden gedetecteerd dat er een raam open staat. De verwarming wordt dan uitgeschakeld zodat er geen onnodige energie wordt verbruikt. 

Gerelateerde artikelen