Studenten gaan wereld over op elektrische motor

Erik op 14 juli 2016 | 2 minuten leestijd
In tachtig dagen de wereld rond op een elektrische motor. Dat is het doel van het studententeam STORM Eindhoven van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Zij introduceerden twee zelfgebouwde elektrische toermotorfietsen. Vanaf augustus begint de reis rond de wereld.

De studenten willen graag de potentie van elektrisch vervoer tonen. Er is sinds 2014 gewerkt aan het ontwerp en de realisatie van de motoren. “De missie van het studententeam is om wereldwijd het imago van duurzaam vervoer te verbeteren”, legt de universiteit uit. “Hun elektrische toermotoren zijn het toonbeeld van hoe elektrisch vervoer in hun ogen zou moeten zijn: stil, efficiënt en met voldoende actieradius.” De sleutel tot het overtuigen van de wereld ligt volgens STORM Eindhoven in het delen van de beleving. “Mensen, maar ook universiteiten en bedrijven, van over de hele wereld kunnen deel uit maken van het ‘STORM Grid’ en elektriciteit of andere faciliteiten aanbieden. “

De motor

Bijzonder aan de toermotorfietsen is het door het studententeam zelf ontwikkelde batterijpakket, bestaande uit 24 losse cartridges en goed voor maximaal 28,5 kWh aan energie. De motor kan daarmee 380 kilometer rijden zonder tussentijds op te laden. “Daarbij is het mogelijk om het aantal cartridges aan te passen, zodat een lichter gewicht, en daarmee een sportievere rijstijl, tot de mogelijkheden behoort.”

Reis

De reis van het studententeam begint op 14 augustus vanaf Eindhoven en gaat over het noordelijk halfrond gaan, door Europa, Azië en Noord-Amerika. In totaal wordt er 26.000 wegkilometers gereden.


Gerelateerde artikelen