Sterkere accu maakt stopcontact overbodig

Herkenbaar voor alle installateurs: je bent aan het werk en de accu van je gereedschap is leeg. Stoom komt uit je oren. Onder het motto: meer vermogen, meer flexibiliteit, verhoogt Metabo de capaciteit van de LiHD accu-packs van 6.2 tot 7.0 en van 3.1 tot 3.5 Ah.

Daarmee wil het bedrijf er op toezien dat één acculading zorgt voor een langere werktijd, ook bij extreme toepassingen. De nieuwe generatie LiHD-accu-packs zullen deze maand beschikbaar worden gemaakt. De capaciteit van 7.0 en 3.5 Ah levert daarbij hetzelfde prestatievermogen, garandeert Metabo. “7.0 Ah voor LiHD accu-packs betekent voor de gebruiker dat hij met één acculading meer dan 2x zo lang werkt als met traditionele lithium-ion accu-packs. Hetgeen de onafhankelijkheid van het stopcontact nog verder uitbreidt.”

3.5 Ah

Daarnaast biedt Metabo een compacte versie met 3.5 Ah aan. “De 1-rijige LiHD accu-packs zijn duidelijk lichter dan vergelijkbare 2-rijige Li-ion-accu-packs met 4.0 Ah, maar hebben nagenoeg dezelfde looptijd.” De platte liHD accu-packs van 3,5 Ah zijn handig voor boor- en schroefwerkzaamheden. De eindgebruiker kan, bij gelijke kracht, de gebruikte machines en het gereedschap beter hanteren als zij gebruik maken van de 3.5 Ah flatpack.

Stap voor stap

“Met de marktintroductie van de toonaangevende LiHD accu-technologie in het afgelopen jaar hebben wij reeds een grote stap gezet op weg naar de onafhankelijkheid van het stopcontact. Nu hebben wij met de 7.0 Ah accu-pack opnieuw iets toegevoegd.”

Gerelateerde artikelen