Sterke materialen wc-bedieningsplaten gecombineerd met duurzaamheid

Erik op 14 maart 2017 | 2 minuten leestijd
Ook sanitair is sterk onderhevig aan trends. Omdat koper en messing hun herintreding maken in de wooninrichting speelt TECE daar op in. Zij introduceren de wc-bedieningsplaten TECEplanus die zijn uitgebreid met een retromodel van koper en messing.

Volgens de fabrikant is de ijzersterke doch fraaie uitvoering universeel inzetbaar. Daarbij zijn de bedieningsplaten zowel te gebruiken voor individueel gebruik, seriematige woning- en utiliteitsbouw en in openbare gebouwen. Het sterke materiaal moet er voor zorgen dat ook op publieke plekken de bedieningsplaten moeilijk te vernielen zijn. Ter voorkoming van diefstal is het armatuur speciaal uitgevoerd met schroeven  die verdekt zijn opgesteld.

Duurzaamheid op het toilet

Dat sanitair er goed uit moet zien, is voor veel personen belangrijk, maar duurzaamheid mag zeker niet uit het oog worden verloren. “Voor het spoelen is de bedieningsplaat voorzien van één of twee geveerde bedieningstoetsen. Bij 2 toetsen is de kleine toets voor 3 liter, de grote toets voor de volspoeling van 4,5/6/7,5 of 9 liter,” legt TECE uit. Het spoelvolume is daarbij gemakkelijk in te stellen op de spoelklok. De waterbesparende spoeltechniek kan meer dan vijftig procent water besparen.

Frisheid en hygiëne

Voor hygiëne kan de bedieningsplaat worden uitgebreid met een inworpschacht voor reinigingstabletten. De tabletten vallen via de inworpschacht in het toilet voor een verhoogde hygiëne. Het water zal daardoor een lichtblauwe kleur krijgen.

Gerelateerde artikelen