​Stedin start met aanbieden van slimme energiemeters

Erik op 6 januari 2016 | 2 minuten leestijd
Netbeheerder Stedin is begonnen met het aanbieden van slimme energiemeters. De gemeente Capelle aan den IJssel is het eerste gebied waar de nieuwe generatie van meters aangeboden wordt. Met slimme meters is het mogelijk om je eigen energieverbruik te volgen, waardoor het een stuk gemakkelijker wordt om energie te besparen.

In Schollevaar-Zuid en Oostgaarde-Noord worden de oude meters als eerste vervangen. In de maanden erna doet Stedin dit bij nog eens 25.000 huishoudens.

Besparing

Uit onderzoek dat Stedin eerder liet uitvoeren, bleek dat klanten gemiddeld zes procent op hun energierekening kunnen besparen door gebruik te maken van een slimme meter. Door de slimme meter aan een display te koppelen is het mogelijk om je energieverbruik actief te monitoren, om vervolgens op de resultaten in te spelen.

“Onze klanten zijn intensiever dan ooit tevoren met energie bezig. Met beter zicht op het energieverbruik door de slimme meter, zonnepanelen op het huis, een HRe ketel en een elektrische auto, kiest men bewust voor milieu en hun portemonnee’’, aldus directielid Judith Koole van Stedin in een persbericht.

2020

Europese regelgeving stelt dat in 2020 bij alle adressen in Nederland een slimme meter aangeboden moet zijn.

Gerelateerde artikelen