​Stedin schoolt vakmensen om tot monteurs voor slimme meter

Erik op 17 februari 2016 | 2 minuten leestijd
Stedin, netbeheerder in de Randstad, heeft als doel om in de aankomende jaren honderdduizenden slimme gas- en elektriciteitsmeters te installeren. Om dit te bereiken zijn logischerwijs monteurs nodig die weten hoe de slimme meter geïnstalleerd moet worden. Daarom heeft Stedin honderd werkzoekende technische vakmensen aangenomen en omgeschoold.

In 2016 wil Stedin, via een speciaal programma van de eigen Bedrijfsschool, nog eens honderd vakmensen omscholen, zodat ook zij slimme meters kunnen installeren.

Gratis

Stedin biedt tot en met 2020 gratis slimme meters aan bij alle klanten. Zowel bij huishoudens als bedrijven worden oude meters vervangen door slimme meters, waardoor klanten meer inzicht krijgen in hun eigen energieverbruik en op die manier op energie kunnen besparen.

Bedrijfsschool

Om in de toekomst over genoeg monteurs voor slimme meters te beschikken, heeft Stedin binnen de Bedrijfsschool een speciaal programma ontwikkeld. Tijdens dit programma, dat acht weken duurt, worden vakmensen zowel op theoretisch als praktisch vlak opgeleid, zodat ze als gecertificeerd monteur aan de slag kunnen.

Lees ook: Stedin start met aanbieden van slimme energie

Gerelateerde artikelen