Vooral bij innovatieve, technische producten of nieuwe diensten kan een video echt verhelderend zijn. Een voorbeeld daarvan is te zien op de homepage van Coin, een product dat alle pasjes tot één pas combineert. In slechts anderhalve minuut krijgt de kijker een idee van wat het product is en kan hij overgaan tot bestellen.
Of film binnenkort een aantal van uw uitgevoerde projecten en laat dit zien op uw website.
Ook voor webwinkels heeft een video een positieve invloed op het aankoopgedrag van nieuwe bezoekers. Uit onderzoek van Google blijkt dat een video in webshops zorgt voor een 85% hogere koopintentie. Toch heeft nog altijd ongeveer zeventig procent van de webwinkels geen video op zijn website.
Gebruik humor en neem de tijd
Kom niet aan met een saaie bedrijfsfilm of gelikte televisiespot. Nee, zorg dat de video informatief, onderhoudend en misschien zelfs grappig is. Want dan wordt uw website gemiddeld tien keer langer bezocht en uw bedrijf zelfs vijftien keer meer gewaardeerd. Bovendien worden sites met video 41% meer aangeklikt in zoekmachines.
Een video mag niet te lang zijn, maar wel langer dan de gemiddelde televisiespot (van dertig seconden). Uit onderzoek van Unruly Media blijkt dat met name YouTube-filmpjes van 2,45 minuten doorgestuurd worden naar blogs, Twitter & Facebook. Kortere filmpjes worden minder vaak gedeeld.
YouTube of Vimeo?
Er zijn vele mogelijkheden voor het plaatsen van een video maar de bekendste zijn op dit moment YouTube en Vimeo. Wat zijn de meest opvallende verschillen tussen YouTube en Vimeo?
Veel organisaties gebruiken YouTube omdat deze de meeste bezoekers heeft, zo’n 800 miljoen unieke bezoekers per maand. Vimeo heeft een minder groot publiek, zo’n 70 miljoen unieke bezoekers per maand, maar een specifiekere doelgroep: meer mensen die professioneel met video bezig zijn. Als u extra uitstraling zoekt, kunt u voor Vimeo kiezen, want u kunt dit betere kwaliteit vinden, de presentatie esthetischer en hier worden geen advertenties getoond. Het nadeel is dat bij Vimeo het uploaden van commerciële video’s is verboden.
Eigen videokanaal
U kunt binnen YouTube en Vimeo uw eigen videokanaal starten als u vele filmpjes heeft. Dit heeft als voordeel dat u de metadatering geheel naar eigen inzicht kunt instellen en dat u extra kenmerken aan de video’s kunt meegegeven. Dit versterkt de doorzoekbaarheid en vindbaarheid. Bovendien bent u dan in staat om zelf te bepalen hoe de bezoekers door de video’s navigeren en hoe u ze verleidt om bijvoorbeeld uw webshop te bezoeken.
Voorbeelden van de w-installatiebranche bekijkt u hier in ons YouTube-kanaal.
Advies
Bent u misschien op zoek naar verder advies over video’s en hoe u deze kunt inzetten? Of wilt u misschien een video laten maken? Stuur dan een e-mail met uw vragen naar info@installatieprofs.nl of laat hieronder een reactie achter. Wij helpen u graag verder op weg.