Stank op het toilet binnenkort verleden tijd

Erik op 28 juni 2016 | 3 minuten leestijd
Een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking klaagt veelvuldig over de stank op het toilet. Geberit liet onderzoek doen naar nare luchtjes op de wc en kwam tot interessante resultaten. Maar liefst 80% van de Nederlanders stoort zich aan stank op het toilet, blijkt uit het onderzoek.

Uit het onderzoek, waarvoor meer dan 500 Nederlandse werden ondervraagd door middel van een steekproef, blijkt dat mannen en vrouwen toch andere zaken vervelend vinden. Waar mannen het vervelend vinden om in de stank van een ander te zitten, maken vrouwen zich zorgen over hun eigen geproduceerde geuren en wat dit doet met degene die na hen van het toilet gebruikmaakt. “25% van de Nederlanders is zelfs bang, dat mensen anders naar hen kijken na het ruiken van hun luchtje. Vieze toiletluchten van een onbekende is voor meer dan de 50% van de Nederlandse bevolking een kwelling”, is één van de resultaten van het onderzoek. “Om die redenen houden Nederlanders er diverse tactieken op na om vieze toiletluchtjes te vermijden of te camoufleren.”

Imagoverlies

41% van de mannen en 53% van de vrouwen vinden het naar als anderen in hun stank komen. “Twee op de drie vrouwen vinden het vervelend als anderen haar geur ruiken en ook weten dat zij daar verantwoordelijk voor is. 30% van de vrouwen vreest zelfs voor imagoverlies en is bang dat mensen anders naar haar kijken na het ruiken van haar luchtjes.” Mannen maken zich daar over het algemeen minder druk over en zijn niet bang voor imagoverlies.

Rol voor de installateur

Wat kan de rol van de installateur zijn? 98% van de ondervraagden gaf aan niet te worden voorgelicht door de installateur. Daar liggen nog vele mogelijkheden voor de branche. Geberit komt zelf ook met een product op de markt om vervelende luchtjes op het toilet te verminderen: het DuoFresh systeem. Het systeem zorgt voor geurzuivering en is geïntegreerd in het inbouwreservoir achter de wanden. “Deze zuivert vieze toiletluchtjes direct uit de toiletpot”, vertelt het bedrijf. “Door de stank al direct in de pot af te zuigen – waar deze in het inbouwreservoir erachter gezuiverd wordt en als neutrale lucht weer via de Sigma40 bedieningsplaat in de ruimte afgegeven wordt – wordt stank bij de bron aangepakt en krijgt het niet de gelegenheid zich te verspreiden in de ruimte. Vieze luchtjes zijn hiermee passé.” Het product moet andere middelen waarmee geuren worden gecamoufleerd overbodig maken. Uit het onderzoek blijkt dat 93% tot €10,- per maand uitgeeft  aan geurverwijdering op het toilet. Geberit laat uitzoeken dat de DuoFresh € 3,- per maand kost bij een investering van €250,- en een gebruiksduur van 13 jaar.

Gerelateerde artikelen