​Stand in de Spotlight: OTIB

Erik op 6 oktober 2015 | 1 minuut leestijd
OTIB, het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf, pakte groots uit op Elektrotechniek 2015. In een belevingstheater konden jongeren ontdekken wat de elektrotechnische branche te bieden heeft. Met een Oculus Rift konden bezoekers een virtuele tour door de haven van Rotterdam maken.

“Wij zijn een fonds met de doelstelling om zo veel en zo goed mogelijk gekwalificeerd personeel beschikbaar te maken voor onze branche”, zegt Madeleine Schenkhuizen, projectmanager bij OTIB. “Wij organiseren veel activiteiten om de jeugd aan onze branche te vinden, maar bieden tevens verschillende mogelijkheden aan werkgevers en –nemers om hun kennisniveau op peil te houden en te verbeteren.”

Stand

“Met deze stand willen we jongeren interesseren in elektrotechniek. We laten zien welke mogelijkheden er zijn en hoe leuk elektrotechniek eigenlijk is”, zegt Helen de Groot, communicatie & PR bij OTIB. “Tegelijkertijd laten we met deze stand aan werkgevers en –nemers binnen de branche zien op welke manieren wij jongeren prikkelen, om te kiezen voor een baan in de elektrotechnische branche.”

Gerelateerde artikelen