Spoor lekkage op met een rookgenerator

Erik op 8 december 2017 | 2 minuten leestijd
Het opsporen van lekkages bij leidingen, tanks en daken is vaak een lastige klus. De ROM eSTEAM rookgenerator moet deze taak eenvoudiger maken.

De draag- en verrijdbare rookmachine maakt het mogelijk om lekkages snel op te sporen, maar ook de loop van de riolering kan worden gecontroleerd en stankproblemen kunnen worden opgelost zonder graaf- of breekwerk. Gaten en scheuren kunnen worden gelokaliseerd om vast te stellen waar de lekkage zich bevindt zonder graaf- of breekwerk. Ook kan het product worden ingezet om de loop van de riolering vast te stellen en op die manier bijvoorbeeld ook illegale aansluitingen bloot te leggen. De eSteam helpt ook bij luchtstromen in ventilatiekanalen, ontluchtingen en droge leidingen van sprinklers te controleren. 

Voordelen

“De geavanceerde technologie van deze rookgenerator in combinatie met de speciaal ontwikkelde rookvloeistof zorgt voor een dichte, constante en droge’ rook”, legt fabrikant Rom de werking uit. “De krachtige ventilator blaast de rook snel door de leiding zodat u met de eSTEAM rookmachine niet alleen een perfecte maar ook snelle inspectie realiseert.”  

Lange slang

Het nieuwe product van Rom heeft een kunststofslang van 7,5 meter en een diameter van 47 millimeter en bevat 2,6 liter rookvloeistof. De hoeveelheid rook kan worden ingesteld. Zo vraagt het controleren van het riool om meer rook dan kleinere leidingen binnenshuis. Een ventilator zorgt er voor dat de rook snel en ver door de leidingen wordt geblazen. 

Gerelateerde artikelen