Spoelplaat Schell combineert design met functionaliteit

Erik op 26 mei 2017 | 3 minuten leestijd
Net zoals Viega komt ook ook Schell met een nieuwe serie bedieningsplaten waarbij het design opvalt. Schell, een Duitse armaturenspecialist voor sanitaire voorzieningen, komt met vijf nieuwe bedieningsplaten voor toiletten. Het gaat om de modellen ‘Board’, ‘Circum’, ‘Tower’, ‘Konkav’ en ‘Field’.

“Ze hebben niet alleen een opvallend design, maar voldoen ook in technisch opzicht aan alle eisen van het moderne toilet”, omschrijft Schell de nieuwe modellen. De bedieningsplaten zijn te combineren met een aantal vrijstaande wanden en voorwandmontages.

De nieuwe modellen zijn bedoeld voor zowel de zakelijke als de particuliere markt en voldoen volgens Schell aan hoge eisen met betrekking tot waterverbruik, hygiëne en vandalismebescherming die wordt gevraagd in openbare voorzieningen. “Maar het gaat niet alleen om betrouwbare spoelinstallaties, functionaliteit en een eenvoudige bediening, maar ook om de look and feel.”

Materialen 

Bij vier van de nieuwe bedieningsplaten is gekozen voor ABS kunststof. De bedieningsplaten zijn verkrijgbaar in wit, chroom en mat chroom. De dikte van de wand is met 6 millimeter gering. Toch hebben de bedieningsplaten verschillende functies. “De drukknoppen van de bedieningsplaten ‘Tower’ en ‘Konkav’ gaan mooi op in het oppervlak van de platen, waarbij de knoppen van ‘Konkav’ enigszins naar binnen buigen. Bij ‘Board’ en ‘Circum’ komen de drukknoppen iets uit de bedieningsplaat omhoog.

Daarbij zijn ook de vormen anders. “Terwijl bij ‘Board’ rechthoekige vormen gebruikt zijn, valt ‘Circum’ op door de ronde vormen. Bij ‘Field’ gebruikt Schell een robuuste volledig zinken behuizing. De degelijke uitstraling van de panelen wordt geaccentueerd door uitvoering in chroom, het dikke montageframe en de grote gebogen drukknoppen voor spoelingen van 6 of 3 liter.”

Voor extra hygiëne en gemak is de ‘Field E’ contactloos afgewerkt. Het paneel biedt grote voordelen in toiletten voor gehandicapten en voor mensen met een beperkte mobiliteit.

Spoeling

Door een lichte druk op de knop wordt er gespoeld. Omdat er een mogelijkheid is voor twee verschillende volumespoelingen, heeft Schell gekozen voor drukknoppen van dezelfde grootte, maar met herkenbare symbolen. 

Gerelateerde artikelen