Splitterboxen essentieel voor datacenters

Erik op 17 maart 2017 | 2 minuten leestijd
Afzonderlijke testrapporten, die door splitterboxen worden getoond, geven de overgangsschakel- en reflectieverliezen van elke pigtail aan. En dat is voornamelijk handig in datacenters. Het bedrijf Phoenix Contact komt met de nieuwe 19 inch splitterboxen op de markt. Deze kunnen worden gebruikt voor FO-gebaseerde datakabels voor schakelkasten of datacenters.

Deze plaatstaal geproduceerde, voorgemonteerde boxen zorgen door afzonderlijke testrapporten ervoor dat de splitterboxen direct klaar zijn om te splitsen. “De in de splittercassettes ingevoerde FO-pigtails hebben elk een unieke kleur die de toewijzing aan de frontaansluitingen gemakkelijker maakt.” De splitterboxen voor de glasvezelklassen OM2 en OM4 hebben aan de voorzijde een uitschuifbare lade met 12 of 24 LC duplex-aansluitingen.

Meerdere producten

Naast de splitterboxen, introduceert Paxton nog een nieuw product. Voor het veilig verdelen van energie, zelfs als de omgevingsomstandigheden zwaar zijn, moet je kunnen beschikken over een goed installatiesysteem. Het QPD-systeem moet daarbij helpen. “Het installeren gaat snel, gemakkelijk en flexibel en kan tot 80% tijd besparen.”

Gemak voorop

De IDC-snijaansluiting zorgt ervoor dat kabels, tot 5 x 6.0 mm², zonder speciaal gereedschap kunnen worden aangesloten. “Spanningen tot 690 V en stromen tot 40 A kunnen gemakkelijk worden overgedragen. Door het hoge veiligheidsniveau (IP68/IP69K) staat het installatiesysteem ook onder zware omstandigheden garant voor een veilige en goede verbinding,” legt Paxton het nieuwe product verder uit.

Assortiment

Het productassortiment van het installatiesysteem QPD omvat connectoren en kabelconnectoren, H- en T-verdelers en aansluitklemmen. Hierdoor kunnen gebruikers hun eigen installatie implementeren tot aan het gebruikspunt.

Gerelateerde artikelen