Spijker je kennis bij met interessante trainingen

Erik op 10 december 2014 | 2 minuten leestijd
Installateurs die hun kennis willen verbreden kunnen sinds kort terecht bij het Training Center Benelux van Bitzer in Hasselt. De compressorfabrikant geeft er allerlei trainingen over actuele thema’s als energiebesparing en duurzaamheid.

De installatiebranche is continu aan verandering onderhevig. Nieuwe technologieën en innovaties volgen elkaar in rap tempo op. Wanneer je als installateur een beetje bij wilt blijven, dan is het verstandig om zo nu en dan je kennis een beetje bij te spijkeren. Het is vaak niet nodig om meteen een opleiding te volgen; een workshop of training is vaak voldoende.

Technische trainingen

Er zijn veel bedrijven die zo’n training aanbieden. Ook het nieuw opgezette Training Center Benelux van Bitzer in Hasselt (België) biedt sinds kort allerlei trainingen aan. Volgens Bitzer is de compressortechnologie een stuk geavanceerder geworden en daar speelt het bedrijf met technische trainingen handig op in. Onder meer de verschillende typen compressoren, elektronische componenten en de geïntegreerde frequentieregeling komen aan bod. 

Energiebesparing en duurzaamheid

Daarnaast besteedt de compressorfabrikant tijdens de trainingen ook aandacht aan actuele thema’s als energiebesparing en duurzaamheid, het reduceren van de CO2-uitstoot, de ontwikkelingen op het gebied van ozonafbrekende stoffen en de regelgeving hierover. Ook is er aandacht voor de ontwikkelingen van natuurlijke en milieuvriendelijke koudemiddelen.

Gerelateerde artikelen