Speciale tool maakt het trekken van kabels eenvoudiger

Erik op 27 september 2017 | 2 minuten leestijd
Het trekken van kabels door een kabelgoot heeft menig installateur hoofdbrekens bezorgd. Deze klus kost vaak veel tijd en energie. Zeker wanneer de goot veel bochten bevat wat de kans op vastlopen aanzienlijk vergroot. Kabels kunnen door de bochten schade oplopen en dat is het laatste wat je wilt als installateur.

Om het kabeltrekkers makkelijker te maken, heeft Cable-Glide een gelijknamige ‘tool’ ontwikkeld. Volgens de ontwikkelaar zijn kabels probleemloos te trekken door elke bocht. Hierdoor wordt bespaard op tijd en mankracht en minimaliseert de kans op beschadiging van de kabels. Bij het gebruiken van een tie-rap als geleider bestaat bovendien de kans dat de kabels stropen. “Door de slimme constructie zijn met deze oplossing bovendien méér kabels onder te brengen in één kabelgoot”, legt Cable-Glide het product uit.

Hoe werkt het?

Het systeem bestaat uit een geleidebocht die even hoog is als de kabelgoot en met een bevestigingsbeugel op een willekeurige plaats in de kabelgoot is te bevestigen. “Omdat de bevestigingsbeugel zich óp de geleidebocht bevindt kan de kabel nooit uit de goot schieten. Bovendien is de vormgeving van de beugel zodanig dat de kabel ook in de goot op de gewenste plaats blijft”, gaat Cable-Glide verder. Volgens de ontwikkelaars is het grote voordeel dat er minder mankracht nodig is. Wanneer er meerdere kabels door een kabelgoot moeten worden getrokken, zijn daar vaak meerdere installateurs voor nodig. Dat probleem neemt de Cable-Glide weg. “Daarbij biedt de Cable-Glide de mogelijkheid om van buiten naar binnen in de goot te werken. Dit leidt tot een optimale verdeling van de kabels in de goot waardoor de installateur er uiteindelijk meer kwijt kan.” Ook als er al kabels in de goot aanwezig zijn. De geleidegoot is ook te gebruiken als kabelinvoer door deze op de zijkant van de goot te monteren. Dit maakt het makkelijk als de kabels vanaf de grond moet worden getrokken.

Technische specificaties

De Cable-Glide is tot nu toe beschikbaar voor goten van 120 – 600 mm. Voor bredere goten vanaf 600 mm is een speciale verlengflens beschikbaar. 

Gerelateerde artikelen