​Solar Paper: flinterdunne zonnepaneeltjes

Erik op 15 juli 2015 | 2 minuten leestijd
Flinterdunne zonnepaneeltjes, gemakkelijk uitvouwbaar en nog gemakkelijker mee te nemen. Solar Paper, van start-up bedrijf YOLK, kunnen we binnenkort op de markt verwachten. De kickstarter campagne van dit product zette in op 50.000 euro, maar heeft al bijna drie ton opgehaald.

Solar Paper is ’s werelds kleinste zonneoplader, verkrijgbaar met verschillende capaciteit (2,5W, 5W, 7,5W en 10W). Een normale zonneoplader is gemiddeld 16,5 cm, bij 22,9 cm, bij 3,8 cm en weegt ongeveer 460 gram. Solar Paper is daarentegen 9 cm, bij 19 cm, bij 1,1 cm en weegt slechts 120 gram. De oplader is in staat om een IPhone 6 binnen 2,5 uur op te laden. Dit is net zo snel als wanneer je je IPhone via het stopcontact oplaadt.

Schaduw

Solar Paper belooft niet alleen compacter te zijn, maar ook beter in gebruik. Zo is het bij normale zonneopladers zo dat hij stopt met opladen wanneer er schaduw op valt. De oplader dient vervolgens eerst opnieuw aangesloten te worden voordat hij weer werkt. Solar Paper is echter zo ontworpen dat deze automatisch reset wanneer hij in de schaduw heeft gelegen.

Solar Paper is tevens uitgerust met een LCD-schermpje, waarop precies te zien is hoeveel elektriciteit de zonnepaneeltjes op dat moment opwekken.

Afbeelding: YOLK

Gerelateerde artikelen