Snel labels printen zet vaart achter werkzaamheden

Erik op 7 november 2017 | 2 minuten leestijd
Het labelen van kabels of printplaten is belangrijk om alles overzichtelijk te houden. Zeker als veel moet worden gelabeld is een traag apparaat je grootste vijand. De nieuwe industriële BradyPrinter i7100 wordt door de ontwikkelaar omschreven als een betrouwbaar en nauwkeurig apparaat die een assortiment snel van labels kan voorzien.

De printer is uitgerust met een interne processor die een snelheid heeft van 300 mm/s en een kwaliteit van 600 dpi. Per dag kunnen 7000 labels uit de machine rollen. “De hoge nauwkeurigheid is mogelijk dankzij de centrering van de afdrukken op een uitgebreid assortiment kwalitatieve identificatiematerialen voor diverse toepassingen”, legt Brady uit. De de i7100 is uitgerust met verwisselbare drukrollen die de levensduur van de printkop moeten optimaliseren. “De compatibele labelmaterialen zijn hittekrimpende krimpkousen hittebestendige labels voor printplaten en duurzame labels voor de identificatie van eigendommen en componenten bestand tegen wrijving, chemicaliën, hoge temperaturen en uv-licht.”

Kleuren touchscreen 

Om het de gebruiker gemakkelijk te maken, is het nieuwe product van Brady uitgerust met een intuïtief kleurentouchscreen met opvallende pictogrammen. Deze geven toegang tot de menu’s. “Het inklapbare deksel zorgt voor een compact formaat en laat gebruikers toe om snel materialen te vervangen om een nieuwe opdracht te starten of verder af te drukken.”

Voor wie bruikbaar? 

Wat betreft de toepassingen zien de ontwikkelaars mogelijkheden voor de elektronica, lucht- en ruimtevaart, defensie, openbaar vervoer, auto-industrie, logistiek, ICT en telecom. Voor de gebruiker die graag nog meer veelzijdigheid en automatiseringsmogelijkheden wenst, zijn er uitbreidingen en accessoires beschikbaar. Denk hierbij aan verschillende snijsystemen, rewinders, sensoren en technologieën zoals ‘peel & present’. Hiermee kan de printer automatisch labels van de drager verwijderen.

 

 

 

Gerelateerde artikelen