​Smartpoles voorzien Los Angeles van straatverlichting én internetverbinding

Erik op 11 november 2015 | 2 minuten leestijd
Phillips heeft honderd lantaarnpalen in de Californische stad Los Angeles uitgerust met kleine 4G lte-zendmasten. De zogeheten Smartpoles voorzien bewoners nu van straatverlichting én een snelle internetverbinding.

Los Angeles is een dichtbevolkt gebied, met een groot aantal gebruikers van het internet. Door de toepassing van de zogeheten small cell-technology wordt de netwerkcapaciteit van dergelijke gebieden op een innovatieve manier verbeterd.

Praktijk

Dit is de eerste keer dat de Smart Poles in de praktijk worden ingezet. Eerder dit jaar werden ze al gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. De Smartpole is een eerste stap in de overgang naar een multifunctionele lantaarnpaal, in lijn met de trend van Internet of Things. Hiervoor is eerst een snelle internetverbinding nodig. Vervolgens kunnen lantaarnpalen uitgerust worden met allerhande sensoren en ingezet worden voor het verzamelen van data.

LED

De installatie van de honderd Smartpoles was niet het enige project dat Phillips in Los Angeles uitvoerde. De lampen van maar liefst 110.000 lantaarnpalen werden vervangen door LED-verlichting. Daarnaast werden deze lantaarnpalen uitgerust met Plug&Play wireless-techniek, waardoor de gemeente ze op afstand aan en uit kan schakelen.

In de komende vier jaar worden er daarnaast nog eens 400 Smartpoles bij geplaatst.

Gerelateerde artikelen