Smart Homes & Intelligent Buildings: blijf op de hoogte over smart technology

Erik op 24 oktober 2018 | 3 minuten leestijd
Een slim huis, een intelligent gebouw. Energiezuinig, flexibel, levensloopbestendig. Comfortabel en gericht op de gebruiker. Dat is de belofte van smart technology. Hoe ga je daarmee om als installateur? Het event Smart Homes & Intelligent Buildings biedt een uitgelezen kans om je te laten bijpraten over de laatste ontwikkelingen. Het programma is rond. Welke sessie is voor jou interessant?

Smart Homes & Intelligent Buildings belicht in vijftien sessies en vanuit verschillende invalshoeken de belofte van smart technologie voor het slimme huis of het intelligente gebouw. Het congres – dat op 22 november plaatsvindt – signaleert kansen voor de business en beantwoordt de vraag hoe je maximale toegevoegde waarde voor zowel de aanbieder als de gebruiker creëert. Een greep uit de sessies.

Gebouwde omgeving en de energietransitie

De onderhandelingen voor het Klimaatakkoord zijn in volle gang. Dit zou moeten leiden tot een uitgewerkt akkoord per 1 december. De energietransitie raakt direct de slimme, gebouwde omgeving. Vicevoorzitter UNETO-VNI Claudia Reiner neemt deel aan de klimaattafel ‘Gebouwde omgeving’. Volgens Reiner draait het bij een succesvolle energietransitie vooral om draagvlak bij burgers én bedrijfsleven.

Domotica

Innovatiemanager Matthieu Arendse van zorginstelling tanteLouise laat zien hoe domotica zorgt voor maximale vrijheid voor mensen met dementie. Domotica wordt ingezet voor comfort, veiligheid, activering, behandeling, sociaal contact en efficiëntie. De organisatie ziet technologie niet als ‘leuke gadget’ maar als noodzakelijke voorwaarde voor de toekomst.

Bestaan er gezonde gebouwen?

Wim Pullen van het het kenniscentrum Center for People and Buildings (CfPB) stelt op Smart Homes & Intelligent Buildings de vraag of voor gezondheid wel ‘gezonde’ gebouwen nodig zijn. Hij zegt: “Gebouwen blijven echter dingen. Recent onderzoek van TU Delft en CfPB toont dat bescheidenheid past bij de suggestie dat gebouwen goed kunnen zijn voor onze gezondheid.”

Smart technology 

Het onlangs in gebruik genomen WTC Utrecht is het eerste gebouw in Nederland met een WELL certificaat, een standaard specifiek gericht op gezondheid en welzijn van de gebruikers. Directeur Nils Bonder van adviesbureau Consult geeft voorbeelden hoe in het WTC ‘smart technology’ in dienst staat van de gezondheid van de gebruikers.

Complete circulaire transformatie

Edge Olympic is een kantoorgebouw uit 1990 dat een complete circulaire transformatie heeft ondergaan. Het is voorzien van de nieuwste high tech snufjes voor werkplezier, gebruiksgemak en gebouwbeheer. Eric van Noord, Architect de Architekten Cie, vertelt over plafondeilanden, verwarming, verkoeling, sensoren en persoonlijke instellingen voor licht en temperatuur.

Het volledige programma is te zien op sh-ib.nl. Gratis toegangstickets zijn verkrijgbaar via de website. Het congres vindt gelijktijdig plaats met Bits, Bricks & Behaviour 2018 en is gekoppeld aan een informatiemarkt met 30 aanbieders van slimme technologie.

Gerelateerde artikelen