Slimme apparaten oplaadbaar door middel van wifi

Erik op 25 oktober 2016 | 1 minuut leestijd
​Wifi is uitgegroeid tot een basisbehoefte en een lege batterij tot een stille ramp. Door deze twee zaken te combineren, heeft de Nederlandse startup Nowi een product ontwikkeld die slimme apparaten oplaad via het wifi-signaal. Batterijen zijn daardoor niet meer nodig.

De innovatie van Nowi haalt uit de wifi-signalen niet alleen internet, maar ook energie. Deze zitten namelijk verstopt in de wifi-signalen. De elektromagnetische signalen worden door Nowi uit de lucht gepikt en door middel van een speciaal kastje omgezet in stroom. De sensoren hebben daardoor geen batterijen nodig. Het nieuwe product is voornamelijk handig voor Internet of Things producten.

Duizenden sensoren

Vooral grote bedrijven die vaak veel sensoren, soms meerdere duizenden, hebben, zullen profiteren van het product. Maar huishoudens krijgen ook steeds meer sensoren. Zodoende wordt nog voornamelijk de zakelijke markt aangeboord, maar uiteindelijk kunnen ook particulieren profiteren van de nieuwe uitvinding.

Blijven groeien

In de toekomst wil de Nederlandse startup ook stroom halen uit de 3G- en 4G-netwerken halen. Ideaal voor bijvoorbeeld fitnessapps. 

Gerelateerde artikelen