Showroom omgebouwd tot Adviescentrum Comfort en Veiligheid

Erik op 28 mei 2018 | 3 minuten leestijd
Nederland vergrijst. Nu zijn er zo’n 3,1 miljoen 65-plussers, in 2040 zijn dat naar schatting 4,7 miljoen mensen. Een derde daarvan is zelfs ouder dan 80 jaar. Verzorgingshuizen zullen niet meer terugkeren. Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen, is het adagium van de overheid. Totaalinstallateur Aceve gevestigd in Capelle a/d IJssel is enkele jaren geleden al in die markt gestapt en heeft met enkele partners het Adviescentrum Comfort en Veiligheid opgericht. In de showroom is ruimte gemaakt voor een modelwoning, ingericht voor senioren.

In het Adviescentrum Comfort en Veiligheid kunnen belangstellenden advies krijgen over woningaanpassingen ter bevordering van comfort en  ook veiligheid. Het adviescentrum richt zich voornamelijk op mensen vanaf 45 jaar, zowel gezond als mindervaliden. Dat is vrij jong, maar Denise Peek van Aceve vindt een tijdige bewustwording van de beperkingen die mogelijk op je afkomen heel belangrijk. ‘Ga je als veertiger een huis kopen of verbouwen, dan is het handig om dan al rekening te houden met de toekomst. Een voorbeeld hiervan is een hangend toilet. Met een kleine aanpassing vooraf is deze later geschikt om er een beugel naast te plaatsen. Dat is bij de plaatsing van het toilet  een kleine ingreep, het  voorkomt als het nodig is weer een hele verbouwing en scheelt zo in de kosten.’

Comfort creëren

In de modelwoning kunnen bezoekers de mogelijkheden bekijken welke aanpassingen er mogelijk zijn om onveilige situaties in huis te voorkomen en meer comfort te creëren. Soms zijn eenvoudige aanpassingen al voldoende voor meer gebruiksgemak. Een andere keer is een renovatie met behulp van moderne technologische voorzieningen nodig die bijvoorbeeld zorg op afstand mogelijk maakt. Veel aanpassingen zijn installatie gericht. Bekend zijn aangepast sanitair, een inloopdouche, een in hoogte verstelbare keuken, goede ventilatie, een in hoogte verstelbaar toilet, een video intercom systeem, een lichtplan voor betere verlichting in het hele huis, dorpels of energiezuinige verwarming.

Aceve is Comfortinstallateur. Een Comfortinstallateur is speciaal getraind om aanpassingen in huis te inventariseren die het comfort en veiligheid vergroten. Het adviescentrum adviseert over zowel elektrotechnische als werktuigkundige installaties. Aceve heeft voor beide terreinen specialisten aangesteld om dit te ondersteunen. William Huijbregts, de partner van Peek, heeft alle benodigde certificeringen voor de installatie van E- en W-installaties.

Brede samenwerking

Voor ouderen of mantelzorgers is aanpassing van de woning vaak een klus die bovenop de toch al drukbezette dagen komt. Om hen te ontlasten regelt Aceve de coördinatie, waardoor de klant slechts te maken heeft met één aanspreekpunt. Hoewel ieder huis maatwerk is, zijn de oplossingsrichtingen vaak wel hetzelfde. Om met het adviescentrum optimale dienstverlening te kunnen bieden, zocht Aceve samenwerking met diverse bedrijven in de regio. Dat is onder andere voor elektra en domotica Tieleman & Co. Ook is er een samenwerking met thuiszorgorganisatie Vierstroom (Fundis). Verder werkt Aceve samen met Vegro, winkel voor hulpmiddelen, dat leads genereert voor het Adviescentrum.

Gerelateerde artikelen