Server koppelt energiemeters voor beter inzicht

Erik op 22 mei 2017 | 2 minuten leestijd
Doordat de nadruk in gebouwen steeds meer op duurzaamheid komt te liggen, is het van belang inzicht te krijgen in het energieverbruik en de opwekking. De Agardio van Hager is speciaal om deze reden ontwikkeld.

Het product van Hager geeft overzichtelijk alle data uit energiemeters weer. De Agardio registreert en analyseert de data en verwerkt deze in een rapport. Steeds vaker laten gebouweigenaren speciale meter installeren om inzicht te krijgen in het verbruik en de opwekking. Duurzaamheid wordt namelijk steeds een belangrijker onderdeel van bedrijfsvoering omdat de regelgeving strenger wordt. Een goed overzicht van het verbruik en opwekking ontbreekt nogal eens. Om die reden heeft Hager de Agardio ontwikkeld.

Energielabel C

Het product wordt door Hager zelf gezien als een centrale kassa die de data beheert. Alles wat wordt opgewekt en verbruikt, wordt gerapporteerd. Door wijziging in de regelgeving moeten alle bedrijven in 2023 minimaal een energielabel C hebben, maar het vaststellen van deze prestaties is voor woningeigenaren nogal lastig. Volgens Hager kan dat alleen met een energiemanager, zoals de Agardio.

Bewustwording gebruiker

Het aanschaffen van het nieuwe product is niet alleen voor het energielabel interessant. Het verminderen van het energieverbruik begint bij de bewustwording van de mensen die de energie verbruiken. De Agardio is te koppelen aan verschillende meetinstrumenten. Alle onderverdelers die in een gebouw gebruikt worden, kunnen daardoor worden gekoppeld en de informatie worden verwerkt. Via een bussysteem worden alle meters gekoppeld aan de Agardio-server die zich in de hoofdverdeler bevindt. 

Het product van Hagar wordt in het najaar van 2017 verwacht. 

Gerelateerde artikelen