Seriële console zorgt voor bewaking op afstand

Erik op 29 mei 2017 | 3 minuten leestijd
Een nieuwe naam en een nieuw product voor Emerson Network Power. Het bedrijf paste onlang de bedrijfsnaam aan naar Vertic en introduceert nu ook een nieuw product. De Avocent ACS80, een seriele console, is speciaal ontwikkeld voor toepassingen voor de rand van het netwerk en het Internet of Things.

De Avocent ACS80 is bedoeld voor bewaking op afstand, out-of-band management en IoT-connectiviteit voor marktsegmenten. Vertic richt zich met de nieuwe sonsole op retail-, onderwijs- en financiële marktsegmenten aan de rand van het netwerk met IT-toegang op afstand en IoT-connectiviteit. Voorbeelden zijn: klanten met meerdere locaties, zoals de onderwijs-, financiële en retailsector. 

“De nieuwe seriële console Avocent ACS800 maakt gebruik van het technologieplatform van de Avocent ACS8000, die in het najaar van 2016 werd geïntroduceerd.” De nieuwe modellen beschikken over twee, vier of acht seriële poorten waar ook RS232, RS485 en RS422 met seriële multi-protocolondersteuning deel van uit maken. Daarnaast zijn er vier USB-poorten, een aansluiting voor een omgevingssensor en een digitale uitgang. Via dual gigabit-ethernetpoorten, een optionele interne analoge modem en een optionele externe draadloze 4G/LTE-router is netwerkconnectiviteit mogelijk. De Avocent ACS800 kan op een desktop worden gemonteerd of met een van de drie beschikbare montagekits: voor 1U rack-montage, montage aan de muur of aan een DIN-rail. De nieuwe console is compacter en moet volgens de ontwikkelaar zorgen voor kostenefficiënte connectiviteitsfuncties. Hierdoor is het product ook interessant voor klanten met een kleinere portemonnee.

Altijd in beweging

Vertic is constant bezig om de rol die seriële consoles binnen netwerken kunnen spelen, te moderniseren. “Onze nieuwe Avocent AC800 sluit naadloos aan op rack-PDU’s en UPS-systemen en biedt de mogelijkheid om locaties aan de rand van het netwerk op afstand te verbinden met omgevingsbewakingssensoren, USB-apparaten en zelfs andere gebouwbeheersystemen zoals geautomatiseerde transfer-switches en HVAC-systemen.”

Beschikbaarheid

De seriële console Avocent ACS800 zal in juni 2017 slechts in een aantal landen beschikbaar worden. In het derde kwartaal van dit jaar is het product over de hele wereld verkrijgbaar.

Gerelateerde artikelen