Sanitair vaker multifunctioneel en duurzamer

Erik op 22 juni 2016 | 2 minuten leestijd
Open woonvormen en multifunctionaliteit worden steeds meer een trend in het sanitair. Het sanitaire bedrijf Hansa springt daarom graag in op deze wensen van de consument. Het bedrijf introduceert slimme mengkraanoplossingen: de nieuwe serie Hansasignatur uit het Hansa Living segment.

Een badkamer wordt steeds meer gezien als een woonruimte. De nieuwe producten van Hansa komen de consument daarom steeds meer tegemoet. “Ruime vlakken, natuurmateriaal, wellness-douchen of comfortbadkuipen, zitschuim en kamerplanten, dat vindt je allemaal terug in moderne, sanitaire ruimtes. Steeds in het middelpunt staan de gebruiker en zijn individueel welzijn.”

Multifunctioneel 

De multifunctionaliteit van de armaturen komt terug in het zowel contactloos bedienen als de traditionele hand bediening van de kranen.  “Voor korte en snelle behoefte aan water, zoals bij het handen wassen, het tandenpoetsen of het scheren is de contactloze functie optimaal geschikt. Als de handen de sensor naderen, dan stroomt automatisch water op de gewenste, vooraf ingestelde temperatuur.” De sensor soort er direct ook voor dat een betere omgang komt met water. “bij een korte behoefte aan water wordt door de elektronische bediening van de waterstroom met vooraf ingestelde temperatuur duidelijk minder water verbruikt, dan bijvoorbeeld bij een eenhendelmengkraan.” In totaal ligt het watergebruik bij zes liter per minuut. “Bovendien levert de structuur met gescheiden hendel en uitloop maximale bewegingsvrijheid.” Dit komt ook bij de afneembare handdouche tot uiting.

Milieuvriendelijk

Ook aan het milieu is gedacht doordat er gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige, milieuvriendelijke materialen. “Omhulsel en hendel bestaan uit zinkdrukgiet en alle kunststoffen werden volgens de KTW- en W270-richtlijnen getest. Daarnaast zijn de waterwegen nikkelvrij en de WATER SAFE Hi-Tech-functiekern behoudt de waterkwaliteit.”

Gerelateerde artikelen