Samenwerkingsverband tussen Legrand en de Aegide Group versterkt de positie van beide concerns in de datacentermarkt

Erik op 19 april 2013 | 2 minuten leestijd
Legrand heeft vandaag de acquisitie van de Aegide Group en haar dochterbedrijven Minkels, Cortexon, Vaultex en dcs aangekondigd. Vanaf deze datum zal Dhr. Gery Morssinkhof zijn functie als Chief Executive Officer van de Aegide Group overdragen aan Dhr. Jeroen Hol, de voormalige Chief Commercial Officer van het bedrijf.

Irving van Nes, Managing Director Legrand Nederland:
“Minkels is een gevestigd, sterk merk in heel Europa en daarbuiten, met een uitstekende reputatie op het gebied van innovatie en totaaloplossingen voor de datacentermarkt. Wij zijn ervan overtuigd dat het Aegide/Minkels productaanbod bijzonder complementair is aan Legrand’s huidige datacenteraanbod van o.a. kabelmanagementoplossingen, modulaire UPS-en, railkokers, beveiligingsystemen, schakelkasten en oplossingen op het gebied van datacom connectiviteit”.

Jeroen Hol, CEO Aegide Group
“Legrand is wereldwijd zeer actief in de datacentermarkt met diverse bekende productlijnen en merken. Ortronics (gestructureerde bekabeling en VDI) en Cablofil (wiremesh), zijn bijvoorbeeld zeer gerenommeerde merken in onze markt. Aegide en Legrand zullen samenwerken aan een nog completer productportfolio voor de datacentermarkt. Dit resulteert in extra mogelijkheden op het gebied van complete, geïntegreerde, energie-efficiënte en beveiligingsoplossingen voor missie kritische datacenter operaties”.

De Aegide Group is een Europese speler op het gebied van het geïntegreerd ontwikkelen, produceren en vermarkten van kwalitatief hoogwaardige behuizing-, koeling-, en monitoringoplossingen voor de ICT- en hightech OEM-industrie. De activiteiten van Aegide Group lopen uiteen van advisering, ontwikkeling en inrichting van remote-controlled en modulair opgebouwde ICT-datacenters, tot en met het ontwikkelen en implementeren van microbehuizingen voor geavanceerde visionsystemen. 

Gerelateerde artikelen