Samenwerkingen in domoticabranche steeds gebruikelijker

Erik op 25 oktober 2017 | 2 minuten leestijd
Doordat er steeds meer te kiezen valt op het gebied van domotica, slaan meer bedrijven de handen ineen om de consument te voorzien van de beste producten. Homey, het Smart Home platform van het Nederlandse Athom, is een samenwerking aangegaan met Toon, de slimme thermostaat van Eneco.

De twee bedrijven willen gebruikers de mogelijkheid geven beide systemen te integreren en zo meer keuze en gemak te bieden. “Zo kunnen mensen niet alleen hun slimme thermostaat bedienen vanuit de Homey Smartphone App, maar deze ook meenemen in Homey Flows”, legt Stefan Witkamp van Athom uit. “Hierdoor kan Toon samenwerken met de duizenden andere apparaten die Homey ondersteunt, zoals TVs, stereo’s, verlichting (bijvoorbeeld IKEA TRÅDFRI), zonwering, schakelaars en nog veel meer.” Het koppelen van verschillende domotica producten wordt steeds meer een trend in de domoticabranche. Het achterliggende doel is energiebesparing en gemak.

Eenvoudige koppeling     

De koppeling met Homey was eenvoudig omdat dit is gebouwd als open platform, vergelijkbaar met het app-systeem van een smartphone. Het integreren van verschillende domoticaproducten in één systeem heeft als voordeel dat er niet elke keer een nieuwe app nodig is. Zo werkt Homey met duizenden apparaten van honderden verschillende merken.

Gerelateerde artikelen