Ruimteregelaar voor kleine ruimtes vergroot mogelijkheden

Erik op 8 februari 2017 | 2 minuten leestijd
Een ruimteregelaar voor kleine ruimtes zoals de badkamer of badkamer biedt de installateur gemak. Albrand helpt daar graag aan mee. De fabrikant op het gebied van vloerverwarming en vloerkoeling heeftt de Inbouwbox RTL opgenomen in het assortiment.

Het nieuwe product is geschikt voor oppervlakte van maximaal negen vierkante meters. Albrand: “s met de vloerverwarming h.o.h. 150 mm, is de Inbouwbox RTL ideaal. Als de verlegstand wordt verkleind naar h.o.h. 100 mm is het maximaal te verwarmen oppervlak 6 m².” Voordeel is dat de inbouwbox kan in serie worden gemonteerd met een radiator of direct op het primaire systeem in de retour van de vloerverwarmingsgroep.

Unieke punten

De geringe inbouwdiepte van 60 millimeter wordt door de fabrikant gezien als een sterke eigenschap. Het product is daarmee flexibel te monteren op wanddozen én in meerdere uitvoeringen leverbaar. “Elke uitvoering is voorzien van een geïntegreerde begrenzer die de temperatuur van het retourwater regelt. In de open uitvoering is het instellen van de retourwatertemperatuur van buitenaf mogelijk. Bij de gesloten uitvoering is het verstellen van de RTL-knop uitsluitend mogelijk na het verwijderen van de afdekplaat.”

Verschillende functies

Voor de open uitvoering is een thermostaatknop leverbaar die op basis van de ruimtetemperatuur regelt. De verschillende knoppen hebben hun eigen functies: de RTL-knop regelt de maximale watertemperatuur, de thermostaatknop kan de ruimtetemperatuur regelen. 

Gerelateerde artikelen