Ruim 80% van websites loodgieters zo lek als een mandje

Erik op 16 september 2019 | 2 minuten leestijd
Bij een loodgieter ben je aan het juiste adres voor verstoppingen, lekkages en storingen. Maar wat betreft lekkages op de website van loodgieters is het niet al te best gesteld. Uit onderzoek van telefoonboek.nl blijkt dat ruim 80% van loodgieters-websites niet voldoet aan de gestelde veiligheidseisen.

Een loodgieter is vrijwel altijd telefonisch te bereiken, maar op veel van de websites is een contactformulier  te vinden waar de klant persoonlijke gegevens achterlaat. Ook kunnen online offertes worden opgevraagd: met deze gegevens moet zorgvuldig worden omgegaan. Het is dus belangrijk dat een website over een veilige verbinding beschikt. Places websites zocht uit of dit bij loodgieters het geval is. 

Ruim 80% heeft onveilige verbinding

Een onveilige verbinding betekent dat er geen ‘https’-verbinding is en data niet versleuteld wordt. Hier is dus veel ruimte voor verbetering. Een website is het online visitekaartje van een bedrijf: een veilige website is een voorwaarde om een goede klantrelatie op te kunnen bouwen. Daarnaast scoren slecht beveiligde websites lager in de Google ranking, wat betekent dat er qua online vindbaarheid veel kansen liggen voor deze loodgieters. 

Hoe ziet een veilige verbinding eruit?

In het onderzoek zijn in totaal 1.698 werkende websites meegenomen. Als eerste is onderzocht hoeveel websites in het bezit zijn van een SSL-certificaat: dit is te herkennen aan een (groen) slotje vooraan in de URL, gevolgd door ‘https’. Dit staat voor HyperText Transfer Protocol Secure en zorgt ervoor dat gegevens tussen browser en server versleuteld zijn. Bij een ‘http’ verbinding is dit niet het geval. 

Mobielvriendelijke website

Ruim 30% van de websites blijkt responsive te zijn. Dit betekent dat de website meeschaalt met het formaat van het device waarop de website wordt bekeken. De website is dan goed zichtbaar op zowel desktops, tablets als smartphones. Dit verbetert de klantbeleving, zeker in een tijd waarin de klant via de smartphone al op zoek gaat naar bedrijven. 

Is de website van jouw werkgever responsive? Check het via de mobielvriendelijkheid-test van Google.

Bron: Telefoonboek.nl

Gerelateerde artikelen