Rotterdam investeert in zelfreinigende toiletten

Erik op 31 juli 2017 | 2 minuten leestijd
In Rotterdam zijn ze de vieze wc´s in de publieke ruimte zat. De stad gaat daarom flink investeren in zelfreinigende toiletten in de openbare ruimte.

Rotterdam gaat op vijftien verschillende plekken toiletten plaatsen die door zowel vrouwen, mannen als invaliden te gebruiken zijn. Deze voorzieningen komen voornamelijk in parken. Uniek aan de toiletten is dat deze gebruik maken van sensoren die meten wanneer het toilet vies is. Op die manier hoopt Rotterdam altijd een schoon toilet aan te kunnen bieden. Zo hebben de sensoren door wanneer de bril moet worden schoongemaakt en worden zowel de bril als vloer na het doortrekken gereinigd. Ook hoeft de gebruiker de kraan niet aan te raken om zijn of haar handen te kunnen wassen. Als extra service komt een schoonmaakteam een paar keer per week langs om zeep en wc-papier aan te vullen en de reinheid van het toilet te controleren.

Rotterdamse zeiknota

Rotterdammers klaagden veelvuldig over het tekort aan sanitair en kwamen met de zogeheten zeiknota. De gemeente heeft daarom 400.000 euro toegezegd om het probleem aan te pakken met zelfreinigende wc’s die per stuk ongeveer 60.000 euro kosten. Het Rotterdamse bedrijf Sanitronics is verantwoordelijk voor de aanleg van de toiletten.

Gerelateerde artikelen