​​Rohde & Schwarz lanceert portable oscilloscoop

Erik op 9 augustus 2016 | 2 minuten leestijd
Een oscilloscoop voor hoge prestaties en met functionaliteit die ook nog eens portable is. Dat is nu mogelijk. Rohde & Schwarz brengt met de SCOPE RIDER (RTH serie) een nieuw product op de markt.

Het product kan installateurs veel gemak bieden. “De serie bestaat uit 2- en 4-kanaals modellen met een bandbreedte startend bij 60MHz en in stappen oplopend naar 500MHz (upgradeable)”, laat het bedrijf weten. “R&S gebruikt in deze oscilloscoop een eigen ontwikkelde 10 bits A/D convertor met een maximale samplesnelheid van 5GS/sec. Met een waveform updatesnelheid van maximaal 50.000/sec staat deze nieuwe scope garant voor indrukwekkende prestaties in zowel het lab als het veld.” Daarbij zijn de ingangen volledig geïsoleerd en de accu bevat 5 meetinstrumenten. “Het ontwerp is in de basis een high performance oscilloscoop met digitaal trigger systeem, welke ook als een 8-kanaals logic analyzer, een protocol analyzer met trigger- en decoderingsfuncties, een datalogger of een digitale multimeter is te gebruiken.”

Touch screen

Omdat het handig is om data goed te kunnen aflezen, heeft het nieuwe product een groot touch screen en knoppen die ook met handschoenen aan te bedienen zijn. “Naast een USB en Ethernet interface heeft de Scope Rider een geïntegreerd WLAN, waarmee de scope als hotspot is te configureren voor bediening via smartphone, tablet of PC.”

Gerelateerde artikelen