RFID-chip uitkomst voor installateurs

Erik op 17 september 2014 | 2 minuten leestijd
Groothandel Wasco uit Twello maakt het installateurs wel heel gemakkelijk: sinds kort voorziet het bedrijf alle producten van een zogenaamde RFID-chip. Dankzij deze chip is de voorraad van een servicebus of magazijn eenvoudig uit te lezen.

Volgens algemeen directeur Herold van den Belt heeft zijn bedrijf een primeur en is RFID-technologie nog niet eerder op zo’n grote schaal toegepast bij een productiebedrijf. “En dit terwijl de markt er echt aan toe is. De grootste installatie- en servicebedrijven uit ons land zijn enthousiast: binnen enkele seconden is de inhoud van hun servicebussen gescand.”

Voordelen RFID-chip

Dankzij de RFID-chip kunnen klanten rekenen op meer transparantie en snelheid. Daarnaast is de kans op verkeerde leveringen kleiner en kunnen klanten de voorraad gemakkelijk inzien en actualiseren. De inhoud van iedere bus, doos of krat kan nu zonder uitpakken eenvoudig uitgelezen worden.
Installateurs weten op deze manier precies wat er in hun bus of magazijn te vinden is en dat bespaart geld. “Klanten kunnen geld verdienen door optimaal voorraadbeheer. Het blijkt dat er tot enkele tonnen per jaar bespaard kan worden aan inkoop, retouren en incourante, wanneer je als installatiebedrijf volledig zicht hebt op je voorraad.”

RFID-technologie

RFID staat voor Radio Frequency Identification. Het is een technologie die het mogelijk maakt om allerlei zaken op afstand te identificeren. De technologie kan unieke codes verzenden en uitlezen. Op dit moment wordt RFID vooral gebruikt bij voorraadbeheer van producten, maar tegenwoordig worden ook steeds meer dieren én ook mensen uitgerust met een RFID-chip.

Gerelateerde artikelen