De onderzoekers creëerden een manier om sterk lichtgevende Nano-deeltjes, genaamd colloïdale kwantum ‘stippen’, in te sluiten in perovskieten. Perovskieten is een gemakkelijk te produceren materiaal waar elektronen snel doorheen kunnen bewegen zonder in te boeten aan energie. Het resultaat is een kristal dat in staat is om elektronen, via de perovskieten, naar de kwantum stippen te geleiden, die weer enorm efficiënt zijn in het converteren van elektriciteit naar licht. De combinatie van de twee materialen maakt zeer efficiënte, nabij-infrarode golflengten via LED-verlichting mogelijk.
Een lastig verhaal, maar het komt neer op het volgende: De nieuwe vorm van LED-verlichting die hiermee mogelijk wordt gemaakt, kan leiden tot geheel nieuwe toepassingen van LED, zoals bijvoorbeeld het herkennen van bewegingen. Het kan tevens leiden tot verbeterde night-vision technologie en zeer snelle vormen van telecommunicatie.
“We wilden profiteren van de voordelen van beide materialen door ze samen te voegen”, zegt Xiwen Gong, een van de hoofdonderzoekers, op de website van haar organisatie.
De volgende stap is het uitwerken van het concept en het bouwen van de benodigde hardware om het uit te testen.