Automatisch wandketel bijvulsysteem
Opvallend zijn de vernieuwde intelligente wandketels. De Calenta Ace en Tzerra Ace zijn doorontwikkeld op diverse punten, maar uniek is de optie van een automatisch bijvulsysteem. Wanneer de waterdruk in de cv-ketel tot onder de 0,8 bar daalt, zorgt het eSmart Inside systeem ervoor dat de ketel automatisch wordt bijgevuld. Smits: “Installateurs kunnen met dit systeem onnodige ritjes voorkomen”. Overigens kan er ook gekozen worden voor semi-automatische bijvulling. Dan moet de gebruiker na een melding eerst akkoord geven alvorens de ketel wordt bijgevuld.
Service-vriendelijk en energiezuining
“De ketels liepen al goed, maar zijn nu nog service-vriendelijker”, vertelt Smits. “Zo is op verzoek van klanten nu een display toegevoegd aan de Tzerra. Het is de kleinste wandketel van Nederland en kan bijvoorbeeld in een keukenkastje weggewerkt worden.” De Calenta heeft een hoger vermogen en is meer geschikt voor bijvoorbeeld grotere woningen en villa’s. Deze is met extra isolatie en een extra sensor die de watertemperatuur direct meet en stuurt, nu nog energiezuiniger in gebruik.
Onderhoud voorspellen
Beide ketels kunnen gekoppeld worden aan Remeha Connect, een online dienst waarmee installateurs onderhoudsbeurten effectiever uit kunnen voeren en storingen kunnen voorkomen. Smits: “Met Remeha Connect is het mogelijk om op afstand onderhoud te voorspellen. Dit wordt ook wel ‘predictive maintenance’ genoemd. Op een dashboard kan de installateur zijn aangesloten cv-ketels zien. Het geeft eenvoudig weer wat de status van de ketel is. Remeha Connect zorgt voor een andere manier van werken. Een installateur kan bijvoorbeeld direct op pad met de juiste materialen. Ook kan hij anders plannen en hierdoor efficiënter en klantgerichter werken.”
Drie duurzame verwarmingsoplossingen
De warmtepompen voor de woningbouw zijn nieuw binnen het aanbod van Remeha. Deall-electric Neptuna, Mercuria en Eria Tower passen uitstekend bij de hedendaagse energie-eisen en zorgen voor een aanzienlijke besparing op energiekosten. Ze zijn zo ontworpen dat ze extra goed presteren wat betreft comfort op het gebied van verwarming en productie van warm tapwater. De lucht/water-warmtepompen bestaan uit een splitsysteem met een binnen- en buitenunit, dat zowel voor de ruimteverwarming als sanitair warm water kan zorgen. Smits geeft aan dat ze voor de zomer op de markt komen, maar: “je kunt je wel alvast aanmelden voor de producttrainingen”.