Regenwater voorkomt verkwisting drinkwater

Erik op 9 mei 2016 | 3 minuten leestijd
Veel Nederlanders klagen veelvuldig over het weer in Nederland. De hoeveelheid regen is daarbij vaak het grootste beklag. Maar wat nou als al de regen in je voordeel kan gaan werken en je het water opnieuw kan gebruiken als drinkwater, om je wc door te spoelen, de tuin te sproeien of om jezelf en je kleren te wassen. Het bedrijf Mijn Waterfabriek heeft een speciaal product ontworpen om dit mogelijk te maken.

Veel Nederlanders klagen veelvuldig over het weer in Nederland. De hoeveelheid regen is daarbij vaak het grootste beklag. Maar wat nou als al de regen in je voordeel kan gaan werken en je het water opnieuw kan gebruiken als drinkwater, om je wc door te spoelen, de tuin te sproeien of om jezelf en je kleren te wassen. Het bedrijf Mijn Waterfabriek heeft een speciaal product ontworpen om dit mogelijk te maken.

Het bedrijf schrijft op hun website: “In Nederland verspillen we in en om het huis veel kostbaar drinkwater. Voor veel toepassingen kunt u uitstekend regenwater gebruiken. Dat is zacht, schoon en gratis.” Door middel van een put die het water opvangt en een filter is het water opnieuw te gebruiken. Regenwater is erg geschikt om je er mee te wassen of te douchen. Een systeem met membraanfilter zorgt voor het zuiverste water, vrij van alle bacteriën en virussen. U kunt 95% op uw drinkwater besparen als u regenwater gebruikt.”

Beeld: website MijnWaterfabriek

Waterbesparing

Het bedrijf claimt dat een investering in het hergebruiken van water de gebruiker 50% op de kosten van drinkwater bespaart, 50% op zeep en wasmiddelen, geen last meer heeft van kalkaanslag wat apparatuur, dat water gebruikt, minder onderhoud kost. De gebruiker wordt door het hergebruik van het water een stuk meer zelfvoorzienend en duurzamer.

LEES OOK: Regenwater opvangen met groene daken

Week van het water

Afgelopen week was het de week van het water en gaven enkele waterexpert aan dat water steeds kostbaarder wordt. In Nederland hebben wij een luxe positie aangezien we veel water hebben, maar het wordt steeds duidelijker dan verkwisting van het (drink)water moet worden teruggedrongen. 

LEES OOK: “Water wordt het nieuwe goud”

Gerelateerde artikelen